Türkiye genelinde Lise Yerleştirme Sınavı'nda ilk yüzde 1'lik dilime girdikten sonra, yeni zorluklar üstlenmeye motive oldum. Teknoloji ve inovasyon alanındaki birçok fırsatıyla çekici olduğundan üniversite eğitimim için Almanya'yı seçtim. Şu anda Bremen Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi okuyorum ve gelecek yıl lisans tezimi yazacağım. Programlama konusundaki ilgim artmaya devam ediyor ve pratik deneyim yoluyla becerilerimi geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.
Öğrenme yolculuğum ilerlemeye devam ediyor ve JavaScript, TypeScript, Angular ve React gibi modern teknolojilerle aktif olarak çalışıyorum.
GovTech kursundaki veri bilimi projemiz için dijital bir ikiz oluşturdum ve rüzgar türbinlerinin öngörülü bakımı için farklı makine öğrenimi algoritmaları uyguladım. 3 kişilik geliştirme ekibinin bir üyesiydim. Python, ML algoritmaları, Javascript kütüphaneleri ve React gibi birçok yeni teknolojiyi öğrendik.
"Kahramanlar Turu" projesi, Angular ve TypeScript ile oluşturulmuş dinamik bir tek sayfalı uygulamadır. Angular'ın temel özelliklerini göstermek için oluşturulan bu proje, bileşenler, hizmetler, yönergeler gibi önemli kavramları sergiler. Kullanıcılar, kurgusal kahramanların bir listesini keşfedebilir, detaylarını görebilir ve gerçek zamanlı düzenlemeler yapabilir. Angular'ın güçlü veri bağlama ve bağımlılık enjeksiyonu ile sorunsuz bir etkileşimle sahte verilerle çalışır.
Angular Homes Projesi, kiralık evleri listeleyen ve detaylandıran bir Angular uygulaması oluşturmaya yönelik kapsamlı bir örnek sunmaktadır. Temel hususlar arasında bağımsız bileşenler oluşturma, girdileri uygulama, Angular şablonlarını kullanma ve veri bağlamayı ele alma yer almaktadır. Projede ele alınan özellikler arasında özellik bağlama, enterpolasyon, ngFor kullanarak dinamik veri gösterimi, bağımlılık enjeksiyonu, yönlendirme, bir ayrıntı sayfasını bağlama ve kullanıcı formları ekleme yer almaktadır. Bu projenin benzersiz bir yönü, arama işlevselliğinin eklenmesi ve sunucu iletişimini simüle etmek için HTTP'nin bir API ile entegrasyonudur.
Yazılım projemiz için geliştirdiğimiz Anki benzeri bir uygulama. 5 kişilik geliştirme ekibinden biriydim. Proje sırasında Java, Git, SQL ve Hibernate becerilerimi geliştirme, bir veritabanı oluşturma, bir web sunucusu ve yerel depolama oluşturma olanağına sahip oldum. A+ aldık.
Odin Project Web Geliştirme kursunda yaptığım projelerden biri. Flexbox, HTML ve CSS becerilerimi geliştirdim.
Scrimba kursunda yaptığım projelerden biri bir Chrome eklentisi oluşturmaktı. Bu projeyi kodlamak için Javascript, HTML ve CSS kullandım ve eventListeners, template strings, local storage, JSON.parse() ve JSON.stringify() ile pratik yaptım.